Vers voor bij de barbecue

Hou jij ook zo van barbecueën? In deze blog deel ik heerlijke en makkelijke recepten voor barbecue salades met voornamelijk verse ingrediënten rechtstreeks uit de moestuin.

Ik vind barbecueën altijd super gezellig en kan er enorm van genieten. En dan vooral van producten die lekker vers zijn en het liefst ook direct van de ‘bron’ komen. Ik gebruik voor de salades de groenten die op dat moment rijp zijn voor de oogst uit eigen moestuin. Het vlees voor de barbecue halen wij bij een lokale boer en ook voor overige ingrediënten houd ik ervan om te weten waar het vandaan komt. Met die insteek deel ik graag lekkere barbecue-gerechten met jullie.

alt="barbecue"

In deze blog focus ik mij op jou als levensgenieter die niet altijd zin heeft om lang in de keuken te staan. Want barbecueweer is lekker weer, en daar wil je zo veel mogelijk van genieten. Ik deel een aantal salades die ook jij makkelijk en snel kunt maken. Heb je geen verse ingrediënten? Geen zorgen! Er zit ook een recept bij om de standaard supermarkt salade om te toveren naar een heerlijke barbecue salade.

Snelle Komkommersalade voor bij de barbecue

Een van de makkelijkste groenten om te verbouwen vind ik toch wel de komkommer. Zodra je door de stekjes periode heen bent (lees: naaktslakken aanval) groeit de plant snel groot met veel mooie komkommers als uiteindelijk resultaat. Die komkommers kun je natuurlijk in schijfjes snijden en op tafel zetten, maar je maakt er ook heel simpel een lekkere, gezonde salade van. Het recept en mogelijke variaties deel ik met jullie via deze link.

Mediterraanse Tomatensalade

Ook tomaten zijn in onze tuinkas te vinden. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar Roma tomaten en lekkere zoete honingtomaatjes, want die twee vind ik qua smaak toch het lekkerst.

De honingtomaatjes redden het niet tot in de salade, want onze dochter plukt ze graag direct van de plant om te snoepen. Fantastisch vind ik dat, want zo leren kinderen eten echt te waarderen. Liever groenten snoepen dan ongezonde dingen. De Roma tomaten die in de tuinkas rijp zijn voor de oogst gebruik ik voor veel verschillende gerechten. Onder andere voor pastasaus, soep, op mijn ontbijtcracker of natuurlijk salades.

Er zijn veel mogelijkheden voor salades met tomaten, maar de onbetwiste favoriet bij onze barbecue’s is toch wel de salade met tomaat, rode ui, basilicum, komkommer, olijven en feta. Sommige mensen noemen het een Griekse salade door de feta en olijven, maar het is dan ongetwijfeld met een Nederlands tintje. Ik noem het gewoon een mediterraanse tomatensalade, en het recept voor de salade vind je via deze link. De reel vind je hier.

Courgette van de barbecue

Nog zo’n groente die super makkelijk te verbouwen is met veel oogst, de courgette. Die verwerk ik voor een barbecue niet in een salade, maar snij ik in dikke langwerpige plakken om gewoon lekker te grillen.

Snij de courgette in de breedte door de helft en dan in de lengte in dikke plakken. Op de barbecue leggen en zodra ze mooie grill streepjes krijgen kun je gaan genieten. Rechtstreeks uit de tuin op de barbecue dus.

Gepimpte Aardappelsalade

Deze blog sluit ik af met een super snelle tip voor de dagen waarop je niet veel voorbereidingstijd hebt, of simpelweg nog in vakantiemodus staat. Geen zin om de keuken in te duiken? Dan is dit jouw tip om een simpele supermarkt salade om te toveren tot een heerlijke barbecue salade. Met een paar kleine toevoegingen is de salade veel lekkerder en smaakt het ook verser. Check het recept via deze link.

Maak één of meerdere van deze salades voor jouw volgende barbecue en laat mij weten wat je ervan vond. Tag @Mijnhobbykeuken op Instagram of laat een reactie achter. Heb je vragen stuur mij dan een mailtje.

[instagram-feed]