Viva Mexico

Viva Mexico

Thuis zijn wij gek op Mexicaans eten. En nu zeg ik Mexicaans, maar ik ben nog nooit in Mexico geweest. Mijn kennis van de Mexicaanse keuken is beïnvloed door wat wij in het 'westen' kennen. Maar hoe dan ook zijn wij er gek op.

Nacho's plukken wij graag gezellig aan tafel met een guacamole of salsa dipje en een salade erbij. En wraps zelf vullen is altijd gezellig en lekker smeren, maar het makkelijkste maken vind ik toch wel quesadilla's. Ze zijn snel klaar, makkelijk te preppen en zoooo lekker.

Het leuke van quesadilla's is dat je er volop mee kunt variëren. Vega of Vegan? Vervang dan een paar ingrediënten en klaar ben je. Ik voeg zelf soms ook nog mais of gesnipperde rode ui toe. Dit keer heb ik het weggelaten.

Onze dochter is hier ook altijd gek op. Als we het met ons drietjes eten, dan gebruik altijd iets minder Mexicaanse kruiden. Anders wordt het te pittig voor onze dochter.

Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 30 minuten Totaal Tijd 1 uur Moeilijkheid: Beginner Porties: 2 Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Bereiden

 1. Haal 2 bakplaten uit de oven & verwarm de hete lucht oven voor op 180 graden.

 2. Pak een wok of hapjespan, welke jij het makkelijkst vindt met een vulling waar saus bij komt.

  Bak het gehakt rul (gebruik je geen gehakt, fruit dan het uitje aan). Is het gegaard, voeg dan de groenten toe. Laat dit even 2 tot 4 minuten meebakken en blus af met de tomatenblokjes.

 3. Roer de Mexicaanse kruiden er doorheen en laat even pruttelen. Bekleed de bakplaten ondertussen met bakpapier en leg op elke plaat alvast wraps klaar. Ik doe altijd anderhalve wrap per plaat, maar dat is afhankelijk van het formaat oven.

  Mealpreppen? Sla voor nu het 'oven' stuk over en bewaar de vulling voor jouw moment.

 4. Is de vulling niet te vochtig meer, dan kun je de wraps ermee bekleden. Maak jij ook gebruik van anderhalve wrap per bakplaat? Bekleed de ene wrap dan voor de helft, zodat je 'm uiteindelijk kunt dubbelvouwen. Als alle wraps zijn bekleed en de vulling is op, leg bovenop de vulling dan de plakjes smeltkaas. Vouw de wrap van de halve quesadilla dan dubbel en leg op de andere allemaal een wrap bovenop.

 5. Schuif de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 10 minuten. Kun jij ondertussen mooi de keuken opruimen ;) Check af en toe wel even, want je wil natuurlijk niet dat de wraps zwart worden.

 6. Klaar? Bestrijk de quesadilla's met een beetje crème fraîche en snijd ze in punten (wij gebruiken hiervoor een pizzasnijder).

  Eet smakelijk!

Trefwoorden: mexicaans, gehakt, kaas, wrap, mexico, snelle maaltijd

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]