Verse Kip-Kerrie Salade
Koop nooit meer kip-kerrie salade, maar maak het gewoon zelf. Het is makkelijk en veel lekkerder. Wat ook niet onbelangrijk is, het is gezonder dan de voorverpakte versie.
Scroll snel verder voor het recept. Laat je mij op Instagram weten wat je ervan vindt?
Ingrediënten voor een bak vol salade
Bereiden
-
Koken
Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg hier het bouillon blokje aan toe. Doe dan de kipfilet hierin en kook het in +/- 25 minuten gaar.
Haal de kipfilet uit de pan en laat afkoelen.
-
Snijden
Snij ondertussen de ananasschijven in kleine blokjes en snipper de rode ui. Doe dit samen in een ruime bak (zodat je alle ingrediënten goed door elkaar kunt roeren).
-
Mixen
Doe de griekse yoghurt, mayolijn en kruiden bij de ananas en rode ui en roer het goed door elkaar. Proef even of de saus naar wens is. Maak eventueel op smaak met peper en zout.
TIP!
Als je een pittige salade wil, kun je er chilivlokken of chilipoeder aan toevoegen. Proef telkens wel even tussendoor, want je hebt al snel te veel en kunt het er niet meer uithalen.
Inmiddels is de kipfilet wel afgekoeld, dus snij deze dan in kleine blokjes. Doe dit bij de rest in en roer alles goed door elkaar.
Je salade is nu klaar! Pak er toastjes bij, of maak bakjes van kleine wraprondjes.
Genieten maar!