Verse Kip-Kerrie Salade

De lekkerste kip-kerrie maak je zelf.

Verse Kip-Kerrie Salade

Koop nooit meer kip-kerrie salade, maar maak het gewoon zelf. Het is makkelijk en veel lekkerder. Wat ook niet onbelangrijk is, het is gezonder dan de voorverpakte versie.

Scroll snel verder voor het recept. Laat je mij op Instagram weten wat je ervan vindt?

Kip-kerrie
Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 30 minuten Rusttijd 15 minuten Totaal Tijd 1 uur Moeilijkheid: Beginner Porties: 1 Geschatte kosten: Euro  4 Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten voor een bak vol salade

Bereiden

  1. Koken

    Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg hier het bouillon blokje aan toe. Doe dan de kipfilet hierin en kook het in +/- 25 minuten gaar.

    Haal de kipfilet uit de pan en laat afkoelen.

  2. Snijden

    Snij ondertussen de ananasschijven in kleine blokjes en snipper de rode ui. Doe dit samen in een ruime bak (zodat je alle ingrediënten goed door elkaar kunt roeren).

  3. Mixen

    Doe de griekse yoghurt, mayolijn en kruiden bij de ananas en rode ui en roer het goed door elkaar. Proef even of de saus naar wens is. Maak eventueel op smaak met peper en zout.

    TIP!

    Als je een pittige salade wil, kun je er chilivlokken of chilipoeder aan toevoegen. Proef telkens wel even tussendoor, want je hebt al snel te veel en kunt het er niet meer uithalen.

    Inmiddels is de kipfilet wel afgekoeld, dus snij deze dan in kleine blokjes. Doe dit bij de rest in en roer alles goed door elkaar.

    Je salade is nu klaar! Pak er toastjes bij, of maak bakjes van kleine wraprondjes.

    Genieten maar!

Trefwoorden: kip,kerrie,salade,gezond,vers,zelfgemaakt,homemade,lunch,broodbeleg,hapje,fingerfood,borrelplank

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]