Verse Granola
Hou jij ook van een bak kwark of yoghurt met granola als ontbijt of tussendoortje? Dan heb jij je vast ook weleens geërgerd aan de granola of cruesli uit de supermarkt. Er zitten weinig smaakmakers in, waardoor het smakeloos is. Het is erg droog en het voelt niet als een gezonde start van de dag. Met de verse granola die je met dit recept maakt, heb jij de perfecte start van je dag. Vol smaak, voedingsmiddelen en energie. En weet je wat, het is ook nog eens super makkelijk. Waar wacht je nog op? Duik in de keuken.
Ingrediënten
Smaakmakers naar wens
Tijd om het te maken
-
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Hak jouw gekozen noten grof, je wil ze nog goed kunnen proeven in de granola.
Smelt de kokosolie in een pannetje en los de honing erin op. Voeg alle ingrediënten (behalve de smaakmakers) samen en roer goed door elkaar. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat & bak het voor ongeveer 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Hou het de laatste 7 minuten in de gaten, want je wil niet dat het te bruin wordt. Als het klaar is laat je de verse granola helemaal afkoelen en geniet ondertussen van de heerlijke geur in je keuken.
Als de verse granola helemaal is afgekoeld, roer je de smaakmakers er doorheen. Ik gebruikte gedroogde cranberries en geraspte kokos, maar je kunt hier eindeloos mee variëren. Zo maak je jouw persoonlijke verse granola, helemaal naar wens.
Genieten maar!
Daarna kun je (als de basis in de oven is geweest en is afgekoeld) er verschillende smaakmakers naar wens aan toevoegen. 🎉 Gefeliciteerd, nu kun je elke ochtend genieten van verse eigengemaakte granola. Vergeet het niet in een luchtdichte pot te bewaren. Save voor later & binnenkort staat het ook helemaal uitgeschreven op mijn website.