Vers vanille ijs
Een tijd geleden was ik merengue aan het maken en daarvoor heb je veel eiwit nodig. Je raad het al, de eigeel blijft over. Het is zonde om eigeel weg te gooien, want je kunt er van alles mee maken. Onder andere heerlijk vers ijs. En zelf vers gemaakt is eigenlijk altijd lekkerder. Dat heerlijke ijs gun ik jullie natuurlijk ook, daarom hierbij het recept. En het leuke is dat je er geen ijsmachine voor nodig hebt.
Wat heb je nodig?
Een van de onderste ingrediënten kun je eventueel toevoegen
Aan de slag
-
Bereiden
Doe de slagroom, het merg uit het vanillestokje en de melk samen in een pannetje en zet op medium warmte (ik gebruik stand 5 bij onze inductie kookplaat). Mix in de keukenmachine het eigeel en suiker door elkaar. Als het melk/slagroom mengsel kookt, dan giet je de helft bij het ei/suiker mengsel en mix goed door elkaar. Doe daarna weer alles samen in een pan en kook nog voor een paar minuten. Het dikt dan iets in. Giet het dan in een kom en zet ongeveer 2 uur in de koelkast.
Roer nu de eventuele toevoeging (gehakt) door het ijsmengsel. Doe het daarna in een bak en zet in de diepvries. Roer het elk uur door, neem alle hoeken mee. Na ongeveer 4 uur kun je het een nacht laten staan en dan is het klaar.
Genieten maar!