Sunny tomatoes

Het zonnetje in jouw salade.

Sunny tomatoes

Wellicht heb je het al eens gelezen in mijn andere posts, ik heb een moestuin. Echt heerlijk relax om in bezig te zijn, zelfs de ultieme manier om je hoofd leeg te maken vind ik. Het grootste voordeel van een moestuin is; volop verse groenten en fruit. Soms zelfs zoveel dat ik het in een salade of op brood zo niet op krijg. Ik maak er dan onder andere gedroogde tomaatjes van. Het is absoluut niet moeilijk om te maken, maar duurt wel wat langer.

Porties: 1

Ingrediënten

Hoeveelheid voor +/- 1 gevuld wekpotje.

Instructions

  1. De start is afhankelijk van welke tomaat je gebruikt. Gebruik je Roma tomaten, zijn ze dan door de helft en snij die halve tomaten in ongeveer 4 stukjes. Cherry tomaten en snoeptomaten kun je halveren.

  2. Verwarm de oven voor op 120 graden, het liefst met boven- en onderwarmte.

  3. Doe alle gesneden tomaten in een schaal en geschenk de olijfolie erover. Voeg de zout toe en meng even.

  4. Leg de tomaten dan op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflooktenen er geplet tussen(zonder schil natuurlijk). Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.

  5. Laat de tomaten 4 uur in de oven drogen. Na 2 uur moet je wel elk half uur even kijken of ze niet zwart kleuren, want dat is zonde voor de smaak.

  6. Als ze klaar zijn, laat ze dan afkoelen en doe in een wekpot met nog wat extra olie (zonnebloem of olijfolie, maakt niet uit). Doe de knoflooktenen hier bij in.

  7. Ik raad aan om het maximaal een week in de koelkast te bewaren als je ze dan nog niet op hebt ;)

    Have a sunny day!

Trefwoorden: tomaten,zongedroogd,olie,saladeverrijker

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]