Snelle komkommersalade
Een van de makkelijkste groenten om te verbouwen vind ik toch wel de komkommer. Zodra je door de stekjes periode heen bent (lees: naaktslakken aanval) groeit de plant snel groot met veel mooie komkommers als uiteindelijk resultaat.
Bij ons in huis zijn komkommers ook één van onze favoriete snacks, want ze zijn zo lekker fris en knapperig. Daarom kunnen wij nooit genoeg komkommers in de moestuin hebben. Bij een barbecue of broodje hamburger, vind ik een frisse komkommersalade ook heerlijk. De rest ligt al zo zwaar op de maag.
Hieronder een super simpel recept voor een frisse komkommersalade, met een variatie mogelijkheid.
Ingrediënten
Bereiden
-
Snij de 'kontjes' van de komkommers af. Snij de komkommer in de lengte doormidden. Leg de helften met de schil naar boven op de snijplank en druk ze met de zijkant van je mes met wat kracht plat. Tot je ze een beetje voelt knappen. Smashed komkommer heb je dan.
Snij de helften daarna in de lengte in 4 slierten per helft. Daar snij je blokjes van. Snij de lente ui in ringetjes. Doe de blokjes komkommer en lente ui in de schaal en doe daarbij de overige ingrediënten.
Mix alles door elkaar en je bent al klaar.Variatietip
Je kunt de komkommerblokjes ook op smaak brengen met crispy chili in olie in plaats van de andere ingrediënten. Dan heb je een licht pittige komkommersalade.
Eet smakelijk