Romige Tagliatelle
Wij zijn gek op pasta. Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren en het is ook nog eens snel klaar. Je kunt natuurlijk voor super makkelijk gaan door te kiezen voor een pot bolognese saus, wat soms wel even lekker is. Kies dan wel een goeie saus! Daar zit namelijk zoveel verschil tussen. Wij kiezen op de supersnelle dag dan het liefst voor die van Grand' Italia (geen sponsor).
Hoe verser hoe beter
Verse pasta en saus is natuurlijk altijd lekkerder en (heel belangrijk) ook gezonder. Kies je voor een romige 'witte' saus of een smaakvolle pomodori? Voor die recept kozen wij de romige saus. Wij zijn er gek op, hopelijk jij ook! Laat je weten wat je ervan vindt?!
Ingrediënten
Pasta
Saus
Bereiden
-
Pasta
Zet een pan water op het vuur (of in ons geval de inductie) en kook de tagliatelle volgens de verpakking. Hoe simpel kan het zijn.
Saus
Snij de prei in dunne halve ringen en snipper de rode ui. Doe de olijfolie in de pan en fruit het uitje kort. Voeg dan de prei toe om dit ook mee te bakken. Snij ondertussen de rode paprika in kleine blokjes. Als de ui en prei licht 'glazig' zijn geworden, voeg je de rode paprika toe. Dit bak je kort mee.
Roer de crème fraîche erdoor. Als dit ligt smelt, doe je het bouillon blokje en een klein beetje (3 el) kookvocht erbij. Blijf rustig roeren. Voeg peper en zout naar smaak toe. Het is klaar als het bijna gaat koken. Laat het niet doorkoken, want dan wordt de saus te dik.
Als de saus klaar is, roer je deze door de, inmiddels gekookte, tagliatelle. Top de pasta af met een beetje geraspte kaas naar wens.
Genieten maar!