Romige Tagliatelle

Super lekker en super snel

Romige Tagliatelle

Wij zijn gek op pasta. Je kunt er namelijk eindeloos mee variëren en het is ook nog eens snel klaar. Je kunt natuurlijk voor super makkelijk gaan door te kiezen voor een pot bolognese saus, wat soms wel even lekker is. Kies dan wel een goeie saus! Daar zit namelijk zoveel verschil tussen. Wij kiezen op de supersnelle dag dan het liefst voor die van Grand' Italia (geen sponsor).

Hoe verser hoe beter

Verse pasta en saus is natuurlijk altijd lekkerder en (heel belangrijk) ook gezonder. Kies je voor een romige 'witte' saus of een smaakvolle pomodori? Voor die recept kozen wij de romige saus. Wij zijn er gek op, hopelijk jij ook! Laat je weten wat je ervan vindt?!

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 30 minuten Totaal Tijd 40 minuten Moeilijkheid: Beginner Porties: 3 Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Pasta

Saus

Bereiden

 1. Pasta

  Zet een pan water op het vuur (of in ons geval de inductie) en kook de tagliatelle volgens de verpakking. Hoe simpel kan het zijn.

  Saus

  Snij de prei in dunne halve ringen en snipper de rode ui. Doe de olijfolie in de pan en fruit het uitje kort. Voeg dan de prei toe om dit ook mee te bakken. Snij ondertussen de rode paprika in kleine blokjes. Als de ui en prei licht 'glazig' zijn geworden, voeg je de rode paprika toe. Dit bak je kort mee. 

  Roer de crème fraîche erdoor. Als dit ligt smelt, doe je het bouillon blokje en een klein beetje (3 el) kookvocht erbij. Blijf rustig roeren. Voeg peper en zout naar smaak toe. Het is klaar als het bijna gaat koken. Laat het niet doorkoken, want dan wordt de saus te dik.

  Als de saus klaar is, roer je deze door de, inmiddels gekookte, tagliatelle. Top de pasta af met een beetje geraspte kaas naar wens.

  Genieten maar!

Trefwoorden: pasta,prei,Pasta recept Variëren met pasta Snel klaar recept Bolognese saus Goeie pastasaus Supersnelle pastasaus Grand' Italia saus Verse pasta Verse pastasaus Gezonde pastasaus Romige saus recept Witte pastasaus Pomodori pastasaus Romige pomodori saus Grand' Italia recept MakkSnel klaar, pasta, recept, prei, gezond, Gezond pastarecept, Pomodori saus recept, Snel pasta maken, Romige witte saus, Pasta met romige saus, Gek op romige saus, Makkelijke pastasaus, Grand' Italia, Witte pastasaus recept, Gezonde pastamaaltijd, Romige pastasaus

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]