Rendang zoals ik 'm lekker vind. Er zijn voor Rendang zoveel recepten, maar ik heb een recept geperfectioneerd naar onze eigen smaak & ook kidsproof. Niet pittig genoeg? Voeg dan wat extra peper toe & klaar.
Snij de riblappen in blokjes, snipper de ui & knoflook. Braad het vlees in olijfolie op hoog vuur, totdat het wat is dicht geschroeid. Voeg hier de ui en knoflook aan toe & bak even mee. Hak de peper en voeg samen met alle kruiden toe. Kneus de sereh stengel en voeg toe. Voeg als laatste de gember, steranijs & laurierblaadjes toe. Blus als laatste af met de kokosmelk. Voeg zout & peper naar smaak toe & zet het vuur lager.
Laat minimaal 2,5 uur sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
Bereid ondertussen de basmatirijst. Als de rendang klaar is, haal je de sereh, gember, steranijs & laurier eruit. Serveer het op een bedje van rijst met komkommer & groenten in zuur (bijv. augurk) ernaast.