RENDANG A LA ME

Rendang a la me
Kookmethode ,
Gerecht ,
Gangen
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 2 uur Totaal Tijd: 2 uren 30 minuten
Beste Seizoen Herfst, Winter
Beschrijving

Rendang zoals ik 'm lekker vind. Er zijn voor Rendang zoveel recepten, maar ik heb een recept geperfectioneerd naar onze eigen smaak & ook kidsproof. Niet pittig genoeg? Voeg dan wat extra peper toe & klaar.

Ingrediƫnten
  • 600 gram Runderriblappen (Kies seitan voor een vegetarische versie)
  • 2 stuks Witte ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 0,5 stuks Rode peper (Wil je meer pit, voeg dan een hele toe)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuks Steranijs
  • 2 stuks Laurierblaadjes
  • 2 tot 3 cm Verse gember
  • 1 stengel Sereh
  • 1 tl Kurkuma
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 3 takjes Koriander
  • 1 tl Laos
Tijd om het te maken
  1. Voorbereiden

    Snij de riblappen in blokjes, snipper de ui & knoflook. Braad het vlees in olijfolie op hoog vuur, totdat het wat is dicht geschroeid. Voeg hier de ui en knoflook aan toe & bak even mee. Hak de peper en voeg samen met alle kruiden toe. Kneus de sereh stengel en voeg toe. Voeg als laatste de gember, steranijs & laurierblaadjes toe. Blus als laatste af met de kokosmelk. Voeg zout & peper naar smaak toe & zet het vuur lager.

  2. BereidenRendang a la me

    Laat minimaal 2,5 uur sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
    Bereid ondertussen de basmatirijst. Als de rendang klaar is, haal je de sereh, gember, steranijs & laurier eruit. Serveer het op een bedje van rijst met komkommer & groenten in zuur (bijv. augurk) ernaast.

    EET SMAKELIJK

Trefwoorden: rendang,diner,dinner,rundvlees,gezond,recept