RENDANG A LA ME

Totaal Tijd: 2 uren 30 minuten Moeilijkheid: Gemiddeld
Rendang zoals ik 'm lekker vind

RENDANG A LA ME

Rendang zoals ik 'm lekker vind. Er zijn voor Rendang zoveel recepten, maar ik heb een recept geperfectioneerd naar onze eigen smaak & ook kidsproof. Niet pittig genoeg? Voeg dan wat extra peper toe & klaar.

Rendang a la me
Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 2 uur Totaal Tijd 2 uren 30 minuten Moeilijkheid: Gemiddeld Beste Seizoen: Herfst, Winter

Ingrediënten

Tijd om het te maken

  1. Voorbereiden

    Snij de riblappen in blokjes, snipper de ui & knoflook. Braad het vlees in olijfolie op hoog vuur, totdat het wat is dicht geschroeid. Voeg hier de ui en knoflook aan toe & bak even mee. Hak de peper en voeg samen met alle kruiden toe. Kneus de sereh stengel en voeg toe. Voeg als laatste de gember, steranijs & laurierblaadjes toe. Blus als laatste af met de kokosmelk. Voeg zout & peper naar smaak toe & zet het vuur lager.

  1. Bereiden

    Laat minimaal 2,5 uur sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
    Bereid ondertussen de basmatirijst. Als de rendang klaar is, haal je de sereh, gember, steranijs & laurier eruit. Serveer het op een bedje van rijst met komkommer & groenten in zuur (bijv. augurk) ernaast.

    EET SMAKELIJK

Trefwoorden: rendang,diner,dinner,rundvlees,gezond,recept

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]