RENDANG A LA ME
Rendang zoals ik 'm lekker vind. Er zijn voor Rendang zoveel recepten, maar ik heb een recept geperfectioneerd naar onze eigen smaak & ook kidsproof. Niet pittig genoeg? Voeg dan wat extra peper toe & klaar.
Ingrediënten
Tijd om het te maken
-
Voorbereiden
Snij de riblappen in blokjes, snipper de ui & knoflook. Braad het vlees in olijfolie op hoog vuur, totdat het wat is dicht geschroeid. Voeg hier de ui en knoflook aan toe & bak even mee. Hak de peper en voeg samen met alle kruiden toe. Kneus de sereh stengel en voeg toe. Voeg als laatste de gember, steranijs & laurierblaadjes toe. Blus als laatste af met de kokosmelk. Voeg zout & peper naar smaak toe & zet het vuur lager.
-
Bereiden
Laat minimaal 2,5 uur sudderen. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
Bereid ondertussen de basmatirijst. Als de rendang klaar is, haal je de sereh, gember, steranijs & laurier eruit. Serveer het op een bedje van rijst met komkommer & groenten in zuur (bijv. augurk) ernaast.EET SMAKELIJK