Morning Glory

Morning Glory

Doordeweeks is het rennen, vliegen en doorgaan. Kind naar school, zelf naar werk, vers eten op tafel, schoonmaken, en ga zo maar door. Voor de meesten erg herkenbaar, zo ook ons leven. Maar in het weekend gaan wij in relaxmodus. Vooral de zondagochtend is heilig. Lekker rustig opstarten. een kop koffie met een lekker ontbijtje in de tuin. Zon in je gezicht en boek erbij. Klinkt idyllisch, maar makkelijker haalbaar dan je zou verwachten. Plan je weekend niet propvol, sporten kan ook na het opstarten en zet jezelf op de eerste plek (natuurlijk nadat je kindje volledig voorzien is van net zo'n lekker en gezond ontbijt). Benen omhoog en genieten maar!

Rise & Shine, it's a good day!

Vandaag had ik hierbij een lekkere cappuccino met kokosmelk. Hiervoor gebruik ik de baristamelk van Alpro Soya, omdat die goed op te schuimen is.

Daarnaast had ik zin in lekkere scrambled eggs, net zoals bij een luxe ontbijtbuffet in een hotel. De moestuin zat vol met heerlijke zoete tomaten waarvan ik er een paar ook heb gedroogd (meer daarover in deze blog). En ik had nog wat geitenkaas in de koelkast. Dit samen is het volgende heerlijke ontbijt geworden. Met de ingrediënten lijst en mijn tips, kun ook jij deze fijne start van de dag voor jezelf creëren. Stel het niet uit want van uitstel komt afstel.

Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 10 minuten Totaal Tijd 30 minuten Moeilijkheid: Beginner Porties: 1 Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Broodmix

Overige ingrediënten

Bereiden

  1. Snij de tomaten in blokjes en de lente ui in dunne ringetjes. Snij de gedroogde tomaatje ook in (kleine) blokjes.

  2. Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en breek de eieren boven de pan. Ik zweer zelf bij olijfolie en gebruik het voor veel dingen. Ook voor het bakken van eieren. Start gelijk met roeren, want het heet niet voor niets een roerei. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe dit alles op laag vuur, want het is snel gaar en ga het niet te lang bakken want daar wordt het ei niet lekkerder van. Het moet een beetje smeuïg zijn.

  3. Doe vervolgens het roerei in een mooie kom of een diep bord. Voeg de geitenkaas een beetje verkruimeld toe. Garneer met de verse tomaten, lente ui en de gedroogde tomaatjes. Drizzle de balsamico crème er overheen.

  4. Drizzle betekent zoveel als er overheen sprenkelen, maar dan in een dun steepjes patroon. Dit doe je door je balsamico crème flesje ligt in te drukken en snel heen en weer bewegen boven jouw gerecht. Heel simpel dus eigenlijk, maar drizzle klinkt wel fancy ;P

    Enjoy!

Trefwoorden: ontbijt,ei,cappuchino,tomaten,geitenkaas

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]