Mojo, Canarische Dip

Lekker met brood, krieltjes in de schil & als pizzasaus.

Mojo, Canarische Dip

Afgelopen zomervakantie genoten wij op het mooie eiland Lanzarote van onze vakantie. Lanzarote is een prachtig vulkanisch eiland en niet zo erg overspoeld door het toerisme. Daardoor konden wij nog heerlijk genieten van lokale specialiteiten, zoals mojo.

Ik kende mojo nog niet voor die vakantie, maar ben nu extreem fan. Het fijne is dat deze heerlijke dip ook nog makkelijk te maken is. Dus pak je keukenmachine en ga aan de slag!

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 10 minuten Totaal Tijd 20 minuten Moeilijkheid: Beginner Porties: 1 Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten voor een wekpot vol (250 tot 300 ml)

Bereiden

  1. Doe de teentje knoflook en peterselie in de keukenmachine en maal even tot het wat fijner is. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snij in grove stukken. Doe dit samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Mix tot het een egale dip is die wat dik genoeg is om te dippen met bijvoorbeeld krieltjes.

    Doe de dip dan in een weckpot en bewaar het luchtdicht in de koelkast. Dan kun je het tot wel 3 weken bewaren. 

    Tijd om te genieten!

Trefwoorden: mojo,dip,canarische eilanden, spanje,stokbrood,paprika,knoflook

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]