Mediterraanse Tomatensalade
Er zijn veel mogelijkheden voor salades met tomaten, maar de onbetwiste favoriet bij onze barbecue's is toch wel de salade met tomaat, rode ui, basilicum, olijven en feta. Sommige mensen noemen het een Griekse salade door de feta en olijven, maar het is dan ongetwijfeld met een Nederlands tintje. Ik noem het gewoon een mediterraanse tomatensalade.
Ingrediënten
Bereiden
-
Olijven voorbereiden
Doe de olijven in een schaal. Doe de olijfolie, knoflookteentje (geperst) en oregano erbij. Roer even door elkaar, zodat de ingrediënten goed verdeeld zijn over de olijven en zet dan voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Maar het mag ook een dag, want ik bereid de olijven altijd het liefst op tijd voor. Hoe langer ze staan, hoe meer smaak.
-
Snijden
Snij de tomaten in blokjes. Snij de rode uit door midden en in flinterdunne halve manen.
Hak de verse basilicum fijn. -
Alles samenvoegen
Doe de olijven, de gesneden groente en basilicum bij elkaar in een schaal en mix het door elkaar. Doe de salade in een mooie serveerschaal en verkruimel de witte kaas er overheen.
Genieten maar!