Mediterraanse Tomatensalade

De lekkerste salade voor bij de barbecue.

Mediterraanse Tomatensalade

Er zijn veel mogelijkheden voor salades met tomaten, maar de onbetwiste favoriet bij onze barbecue's is toch wel de salade met tomaat, rode ui, basilicum, olijven en feta. Sommige mensen noemen het een Griekse salade door de feta en olijven, maar het is dan ongetwijfeld met een Nederlands tintje. Ik noem het gewoon een mediterraanse tomatensalade.

Voorbereidingstijd 25 minuten Kooktijd 5 minuten Rusttijd 30 minuten Totaal Tijd 1 uur Moeilijkheid: Beginner Porties: 4 Beste Seizoen: Zomer

Ingrediënten

Bereiden

 1. Olijven voorbereiden

  Doe de olijven in een schaal. Doe de olijfolie, knoflookteentje (geperst) en oregano erbij. Roer even door elkaar, zodat de ingrediënten goed verdeeld zijn over de olijven en zet dan voor minimaal 30 minuten in de koelkast. Maar het mag ook een dag, want ik bereid de olijven altijd het liefst op tijd voor. Hoe langer ze staan, hoe meer smaak.

 2. Snijden

  Snij de tomaten in blokjes. Snij de rode uit door midden en in flinterdunne halve manen. 
  Hak de verse basilicum fijn.

 3. Alles samenvoegen

  Doe de olijven, de gesneden groente en basilicum bij elkaar in een schaal en mix het door elkaar. Doe de salade in een mooie serveerschaal en verkruimel de witte kaas er overheen.

  Genieten maar!

Trefwoorden: salade,tomaat,barbecue,zomer

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]