Lauwwarme Pastasalade met Hawaiiaanse Kip
Dit recept is gebaseerd op een recept van Hello Fresh, alleen heb ik er een 'Mijn Hobby Keuken' twist aan gegeven. Zo kan iedereen genieten van het heerlijke recept zonder dat je in de (dorps)winkel loopt te zoeken naar alle ingrediënten. Laat je mij weten wat jij ervan vondt?
Ingrediënten
Bereiden
-
Voorbereiden
Zet een pan met water en een snuf zout op voor de Penne.
Pers de knoflook uit en meng het in een kom met de helft van de witte wijn azijn, sojasaus, tomatenpuree en de basterdsuiker.
Snij de kip in grotere blokjes en doe het bij de gemaakte marinade in de kom. Zet het 10 minuten in de koelkast.Rasp de wortel in een andere kom, snij de bosui in dunne ringen.
-
Bereiden
Als het water inmiddels kookt, doe er dan de Penne in en kook gaar.
Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet die in de marinade heeft gestaan. Als het dichtgeschroeid is, doe je ook de marinade bij in de koekenpan en de bosui. Zet het 'vuur' wat lager en laat zachtjes gaar bakken. Bak de laatste 5 minuutjes de mango in kleine blokjes gesneden erbij in.
Doe de mayonaise, mosterd en overige witte wijn azijn bij de wortel in de kom en meng het goed. Giet de Penne af en doe het hierbij in. Mix het tot het een romige lauwwarme pastasalade is.
-
Serveren
Pak bijvoorbeeld mooie diepe borden en verdeel de slamix over de drie borden. Doe op de ene helft van de sla een lekker portie pastasalade en op de andere helft de kip.
Smullen maar!