De Lekkerste Key Lime Pie
Florida, een prachtige staat van de Verenigde staten. Het staat natuurlijk bekend om zon, zee, strand en af en toe een orkaan. Ook die hebben wij mee mogen maken. Maar wij denken bij Florida altijd aan een tropisch paradijs. En dan vooral de Florida Keys. Elk eiland is een waar paradijs op aarde, je kunt niet anders dan super relax en opgeladen daar vandaan komen.
De Keys hebben zo hun eigen gewoonten, wildlife and lifestyle. Iedereen die de Keys kent, denkt al snel aan de Key Limes. Dat zijn limoenen met een unieke smaak die alleen op de eilanden te vinden zijn. Van die limoenen wordt van alles gemaakt, maar vooral Key Lime Pie. Een taartje met een lekker crunchy koekjesbodem en een stevige creme met limoensmaak erop. Een beetje 'tangy' smaak, het zure van de limoenen. Maar daarbij ook het zoete van de suiker en koek. De perfecte combinatie als je het mij vraagt.
Het nadeel is dat de Nederlandse recepten het authentieke recept hebben aangepast naar een soort van vlaai, maar dat is echt zonde! Dus daarom hierbij het authentieke Amerikaanse recept met ingrediënten die gewoon bij ons in de supermarkt liggen. Laat je mij weten wat je ervan vond? En vergeet vooral niet te delen op jouw favoriete socials met @Mijnhobbykeuken
Ingrediënten voor een 20cm taart
Vulling
Koekbodem
Garnering
Bereiden
-
Bodem maken
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verkruimel eerst alle biscuitjes. Ik doe dat zelf het liefst in de keukenmachine, omdat het dan gelijkmatig is verkruimelt. Heb je die niet? Dan kun je de biscuitjes ook in een schone theedoek doen, en erop slaap met een deegroller.
Smelt de boter op medium hitte in een steelpannetje.
Meng de biscuit kruimels, gesmolten boter en suiker samen in een kom.
Bekleed de bodem van een 20cm taart- of quichevorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem en druk stevig aan. Bak de bodem nu 8 minuten in de voorverwarmde over. Laat de bodem daarna helemaal afkoelen.
-
Taart vullen
Klop de eigeel samen met de verse sap (limoen en citroen) en het gecondenseerde melk tot een romig mengsel.
Giet het romige mengsel op de afgekoelde bodem en bak de taart binnen 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de taart daarna afkoelen op een ovenrooster in de vorm. Decoreer de taart nog een beetje met wat limoenrasp (schil). Eenmaal afgekoeld, zet je de taart in de koelkast voor een uurtje.
Garneer de stukjes taart kort voor serveren met een toef slagroom en een half schijfje limoen.
Genieten maar!