Gezonde Pumpkin Pie
Iedereen die mij kent, weet dat ik gek op de Verenigde Staten ben. En ook hun feestdagen besteed ik graag aandacht aan. Ik ben blij dat Halloween langzaam aan Nederland overneemt en Kerst wat uitbundiger gevierd wordt. Maar vergeet vooral niet stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent: Thanksgiving. En tijdens Thanksgiving wordt natuurlijk kalkoen gegeten, maar als toetje ook Pumkin Pie. Dat wilde ik graag maken, alleen moest het van mij wel binnen mijn gezonde levensstijl passen. Zo is dit recept ontstaan. Makkelijk, heerlijk en je huis ruikt ook nog eens fantastisch. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
Ingrediënten
Aan de slag
-
Voorbereiden
Kook de pompoenblokjes tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Zodra het is afgekoeld pureer je het in een keukenmachine of met een staafmixer. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden (hetelucht).
Klop de eieren los en roer er de puree en yoghurt door. Voeg de Pumpkin Spice kruiden en honing hier ook aan toe en klop het even goed los. Dat kan gewoon met een vork, maar mag ook met een kleine garde.
De Pumkin Pie zonder korst (lees: roomboter en suiker) is nu klaar om afgebakken te worden. Ik verdeelde de mix over 4 bruine ovenbestendige schaaltjes (tapasformaat), maar je kunt er ook voor kiezen om alles in 1 schaal te doen. Zorg er dat wel voor dat de mix mooi verdeeld is en niet hoger dan 2 cm komt. Anders duurt de garing een stuk langer.
-
Bakken maar
Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven en bak in 30 tot 45 minuten af. De kleine schaaltjes dus rond de 30 minuten en een grote schaal rond de 45 minuten. Hou het de laatste 10 minuten in de gaten.
De Pumpkin Pie is klaar als de bovenkant aan de randjes licht begint te bruinen. Haal het uit de oven en laat even afkoelen. Het is heerlijk om het lauwwarm te eten. Maak het af met een toefje slagroom, want dat past prima in een gezonde levensstijl Maar ook zonder slagroom is het heerlijk.
"Enjoy with a grateful heart"