Gezonde Donuts
Waaaat? Gezonde donuts, dat kan toch niet? Nou zeker wel! Deze versie lijkt op een havermout banaan pannenkoek, maar is eigenlijk gewoon een mini donut. Ideaal voor een feestelijk ontbijt, blije kids & jouw geniet momentje.
Natuurlijk heeft het door de 'pannenkoek' basis wel een stevigere structuur dan een gewone donut. Maar dat is detail, want wat je oog ziet proef je natuurlijk gewoon. Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag :)
Ingrediënten
Bereiden
-
Beslag maken
Verwarm de over voor op 200 graden celsius.
Doe de havermout in een keukenmixer. Voeg daar de melk, het ei en het banaan (in stukjes) aan toe.
Mix dit alles samen tot een egaal beslag.
-
Bakken
Doe het beslag in de vorm. Heb je geen donutvorm, maar wil je toch dit heerlijke recept gebruiken? Kies dan een andere leuke vorm, zoals de wafel in de galerij bij dit recept.
Bak de donuts in 20 à 30 minuten goudbruin, hou ze de laatste 5 tot 10 minuten in de gaten. Ze moeten namelijk niet te bruin worden.
Als ze gaar zijn, haal je de vorm uit de oven en laat goed afkoelen. Eenmaal afgekoeld, haal je ze uit de vorm.
-
Decoreren
Natuurlijk wil jij van jouw donuts een feestje maken. En dat doe je ook nog eens heel gemakkelijk. Smelt wat pure chocola au bain marie. Ik gebruikte hiervoor de 70% puur van Tony Chocolonely.
Als de chocola gesmolten is, dan verdeel je het over de donuts door snel heen en weer te gaan. Daardoor krijg je dunnere streepjes op je donut.
Maak de donuts daarna naar wens af met sprinkles of andere versiering.Eet smakelijk!