Gezond kwarktaartje

Perfecte combi van genieten en gezond.

Gezond kwarktaartje

Ken je dat? Zo'n zin in taart, maar je weet dat het eigenlijk niet zo verstandig is. Je hebt namelijk al genoeg lekkere dingen gehad vandaag. Dit mini kwarktaartje past vast nog wel in jouw dag. Het is de perfecte combinatie van genieten en gezond met onder andere 70% pure chocola van Tony Chocolonely. Eigenlijk is het best simpel te maken. Heb je geen cheesecakevormpjes in huis, pak dan een klein kopje of bakje. Scroll snel verder voor het recept.

! Je maakt dit recept het beste een dag voordat je gaat eten. Bewaar de taartjes maximaal drie dagen gekoeld.

Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 25 minuten Rusttijd 8 uur Totaal Tijd 8 uren 30 minuten Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 5 Calorieën: 95 per taartje Beste Seizoen: Zomer

Ingrediënten

Bereiden

  1. Laat het gelatineblaadje 5 minuten weken in koud water. Knijp het daarna uit en smelt het blaadje in een pannetje met 5 eetlepels water (volgens de instructie van de Dr. Oetker gelatine).

  2. Is de gelatine gesmolten? Laat het eventjes afkoelen. Tijdens het afkoelen, kun je de speculoos koekjes alvast grof verkruimelen en in de vormpjes doen.

  3. Is de gelatine afgekoeld? Meng het dan met de kwark tot een egaal mengsel. Als alle bakjes voorzien zijn van koekkruimels, verdeel je de kwark gelijkmatig over de bakjes. Terwijl je dat doet, kun je alvast een pannetje water laten koken.

  4. Pak een hitte bestendige schaal die op het pannetje past. Het is belangrijk dat er geen water in de schaal kan komen.

    Zet de schaal op het pannetje met kokend water en doen hier de chocolade in. Blijf voorzichtig roeren door de chocolade, totdat het is gesmolten.

  5. Verdeel de gesmolten chocolade over de schaaltjes. Let op dat je niet een te dikke laag chocolade krijgt, ander kom je er niet meer doorheen met een vorkje (dan nog is het niet verpest hoor. Eet dan gewoon eerst de chocolade met aardbei op voordat je aan het taartje begint).

Trefwoorden: kwark,taart,chocola,aardbei,snack,tussendoortje

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]