Feestelijk ontbijt

Heerlijk genieten en ook nog eens gezond.

Feestelijk ontbijt

Dat goed ontbijten belangrijk is weten we allemaal, maar wat is nou echt goed? Eerlijk gezegd schiet het rustig ontbijten er bij mij soms in door de ochtendspits. Je ziet mij nogal eens met mijn crackers in de hand naar het station lopen zeg maar. Tijdens die ochtendspits is het ideaal als je ontbijt al klaar staat in de koelkast. Hier is jouw oplossing. Het recept is gebaseerd op een recept van Get Fit Girl, maar aangepast naar wens. Dus wees vrij en voeg ook jouw favoriete ingrediënten eraan toe. Hieronder lees je hoe ik het maak, dus lees snel verder hoe jij ook jouw dag kunt beginnen met dit zomerse toetje dat gelijk een lach op je gezicht tovert en perfect past in elk ritme.

Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 20 minuten Rusttijd 8 uur Totaal Tijd 8 uren 25 minuten Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 1 Calorieën: 200 Beste Seizoen: Zomer

Ingrediënten

Bereiden

 1. Voorbereiden

  Smelt het blaadje gelatine volgens de verpakking (koude gerechten instructie). Bij Dr. Oetker is dat alsvolgt:

  Laat het gelatineblaadje weken in een bakje koud water (ongeveer 5 minuten) en knijp 'm daarna uit. Doe 5 eetlepels water in een pannetje en smelt daarin het gelatineblaadje. Als het helemaal is opgelost haal je het pannetje van het vuur en laat je het even afkoelen.

 2. Samenvoegen

  Roer de kwark door de afgekoelde gelatine en roer de Oreo kruimels er doorheen. Bekleed een schaaltje (ik gebruik een gemiddeld formaat voor toetjes) met vershoudfolie. Doe daar het kwark mengsel in en dek af met de eierkoek. Zet het in de koelkast en terwijl jij slaapt, doet de koelkast de rest voor je.

 3. Tijd om te genieten

  Het enige wat jij in de ochtend nog hoeft te doen is een taartbordje pakken en die bovenop het bakje leggen. Bakje omdraaien en folie eraf halen. Maak af met de aardbeien en genieten maar!

Trefwoorden: ontbijt,kwark,eierkoek,gezond,genieten,aardbei,dieet

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]