(D)room Cheesecake

Het romige zusje van cheesecake

(D)room Cheesecake

De klassieke cheesecake is stevig en super machtig. Ik ben zelf echt fan van cheesecake, maar een romige variant leek mij ook weleens lekker. Dat bracht mij op het idee voor dit recept. Met Pasen mixte ik er gecrushte paaseieren door inclusief versierig 'on top'. Maar je kunt er zelf voor kiezen om er wat anders lekkers door te mixen. Of geef er een specifieke smaak of kleur aan. Kortom laat je creativiteit los gaan op deze heerlijke taart. Sla het recept zeker op zodat je met de Feestdagen je nagerecht al geregeld hebt.

Scroll naar beneden voor het recept en check ( en save) de reel op Instagram via deze link.

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Rusttijd 6 uur Totaal Tijd 6 uren 30 minuten Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 1 Calorieën: 554 Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten voor een 24cm taart.

Bodem

Vulling

Aan de slag

 1. Bodem maken

  Crush de biscuitjes tot klonterig zand. Ik doe dat het liefst in de keukenmachine, maar je kun ze ook in een schone theedoek doen en er met een deegroller op slaan. 
  Smelt de boter in een pannetje en voeg dit samen met de biscuitjes. Zorg dat het goed gemengd is.
  Bekleed de bodem van een 24cm springvorm met bakpapier en druk hier de mix in zodat je een mooie bodem krijgt. Ik kies er vaak ook voor om de bodem aan de rand iets hoger te hebben, dat zorgt voor een goede binding van de bodem met de vulling.
  Zet het in de koelkast om af te koelen (minimaal 1 uur).

 2. Vulling maken

  Zorg er eerst voor dat je de eventuele toevoegingen klaar hebt staan. Zo heb ik voor mij Paastaart eerst de eitjes gehakt die door de vulling gingen. Zo krijg je een mooie 'straciatella' stijl vulling.

  Tip

  Wil je voor de taartvulling iets toevoegen dat vochtig is (smaakstof, kleurstof of jam), doe daar dan voorzichtig mee. Kies er bijvoorbeeld voor om dan een beetje minder citroensap te gebruiken.

  Klop de slagroom goed luchtig. Roer er voorzichtig de roomkaas (op kamertemperatuur), citroensap en poedersuiker door. Doe dit het liefst met een kunststof spatel, zodat je zo min mogelijk lucht verliest.

  Roer er als laatste je toevoegingen door en verdeel de vulling dan over de gekoelde bodem. Vlak mooi af met een spatel voor een gladde bovenkant. 

  Tip

  Wil je dat jouw decoratie in de vulling vastzit, druk dit er dan zachtjes in voordat je de taart in de koelkast zet. Ik heb bij de paastaart zelf in het midden een toef verse slagroom gedaan en daar overheen alle eitjes geplaatst. Pas wel op met decoratie dat aan de buitenkant kleurstof heeft, dit kan wat afgeven aan de vulling waardoor het wat gaat vlekken.

  Zet de taart het liefst een nacht in de koelkast om stevig te laten worden. Maar laat het in ieder geval minimaal 6 uur rusten.

  Applaus voor jezelf

  Je hebt het wachten volgehouden, nu kun je gaan genieten! En scroll tijdens het genieten lekker door Instagram. Vergeet niet om mij te volgen & tag @MijnHobbyKeuken bij jouw creatie.

Trefwoorden: cheesecake,nagerecht,cake,romig,room,droom,toetje,taart, lekker

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]