De Lekkerste Brownies

Simpel en 'moist' de perfecte combinatie.

De Lekkerste Brownies

Brownies, een Amerikaanse lekkernij die in Nederland inmiddels overal te vinden is. Er zijn ook veel recepten in Nederland te vinden, van kurkdroog tot te vochtig. Ik ben ervan overtuigd dat dit het lekkerste recept is voor de originele structuur.

Originele structuur, ja dat is niet zoals cake. In Nederland vind je (zelfs bij gerenomeerde zaken) veel brownies die qua structuur meer richting een cake gaan. Waarom dat zo is snap ik niet zo goed. Misschien komt het door het algemeen bekende Nederlandse gezegde, "Wat een boer niet kent, dat vreet hij niet." En cake is bekend, dus een Nederlander vindt brownies het lekkerst als ze lijken op die cake. 
Ik ben niet zo'n Nederlander, want de brownies worden er droog van. Dat is echt super zonde. Daarom heb ik meerdere recepten uitgeprobeerd, om uiteindelijk tot dit recept te komen. En elke keer als ik het maak, krijg ik positieve reacties van iedereen jong en oud.

Steel de show bij jouw koffievisites en maak de brownies ook zelf. Je kunt er eindeloos mee experimenteren door verschillende ingrediënten toe te voegen zoals noten, marsmallows en koekjes. En kleurstof (zoals op de foto).

Red velvet brownies
Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 30 minuten Rusttijd 90 minuten Totaal Tijd 2 uren 30 minuten Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 20 Beste Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Ingrediënten

Optioneel

Bereiden

  1. Beslag maken

    Eigenlijk het meeste werk van deze brownies maken, is het maken van het beslag. Als je alle stappen volgt is het absoluut niet moeilijk, maar niet opletten en dan zit mislukken in een klein hoekje ;)

    Begin met een pannetje pakken, waarin je de boter kunt smelten. En pak de kom van je mixer. > Heb je geen mixer? Pak dan een grote kom om het beslag met een handmixer te maken.

    Zet het pannetje op medium hitte en smelt de boter. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
    In de kom doe je het suiker en de cacaopoeder. Meng de gesmolten boter er doorheen en voeg een snufje zout toe. In het begin niet te snel mixen, maar bouw het wel op. Het is belangrijk dat het mengsel niet te warm is voor de volgende stap.

    Klop de eieren los met het vanille extract. Als het suiker-botermengsel wat terug gekoeld is, voeg je het eiermengsel eraan toe en klop gelijk weer op medium snelheid. Bouw ook dit weer geleidelijk op (als je kleurstof wil toevoegen, dan is dit het juiste moment). Mix totdat het een glad mengsel is.

    Optioneel: Wil je chocoladestukjes toevoegen? Dan is dit het moment. Hak de chocola en spatel het met de bloem door het mengsel.

    Als het mengsel klaar is, spatel je rustig de bloem erdoor. Als de bloem volledig en egaal is opgenomen, dan is je beslag klaar.

    Tip: Voorkom klontjes door de bloem eerst even te zeven.

     

  2. Bakken

    Pak een bakblik en vet het in met boter. Bekleed het blik daarna met bakpapier en stort het beslag erin.

    Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de brownies in +/- 25 tot 30 minuten af. Hou de brownies de laatste 5 à 10 minuten in de gaten, want je wil niet dat de bovenkant te bruin wordt.

    Als ze klaar zijn, dan haal je het bakblik uit de oven.
    Laat de brownies in het bakblik afkoelen voor ongeveer anderhalf uur. Daarna is het tijd om het in stukken te snijden, het formaat bepaal je zelf.

    Smullen maar!

Trefwoorden: brownie,chocola,brownies,cake,koekje,koek,tussendoortje,

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]