Cranberry Blondies
Heerlijke cranberry blondies.
Ingrediënten voor een hele plaat
Instructies
-
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakblik en vet die licht in. Bedek daarna met bakpapier. En zorg dat de keukenmixer met garde klaarstaat. Pak een pannetje en smelt daarin de boter met 100 gram chocola. Blijf goed roeren, anders brand de chocola aan. Klop de eieren alvast met het vanille extract los met een vork.
-
Beslag
Klop het gesmolten botermengsel samen met de basterdsuiker romig en klop hier daarna de eieren er doorheen.
Meng in een aparte kom de bloem, baking soda, bakpoeder & zout. Voeg het bloemmengsel in 4 delen toe aan de rest. Als het eerste deel is opgenomen, voeg je de volgende toe & ga zo door. Laat het beslag nog even lekker door kloppen tot een mooi egaal beslag met voldoende lucht.
-
Bakken
Hak ondertussen de cranberries grof & schep dit door het beslag. Stort het beslag in het bakblik & bak in 25 tot 30 minuten af. Het liefst in een oven met boven- en onderwarmte, want dat gaart wat egaler. De blondie is gaar als hij goudbruin is. De binnenkant is nog zacht, maar dat komt goed! Belangrijk is dat je de blondie minimaal 60 minuten laat afkoelen (Hahaha ja, dat klinkt makkelijker dan het is 😜), dan wordt hij steviger.
-
Afkoelen
Belangrijk is dat je de blondie minimaal 60 minuten laat afkoelen (Hahaha ja, dat klinkt makkelijker dan het is 😜), dan wordt hij steviger.
60 minuten om? Genieten maar!