Courgette Pizza

Gezond, lekker en snel klaar.

Courgette Pizza

Wij willen allemaal graag gezond eten, maar dan is het ook wel fijn als het snel klaar is. Oja, die ongezonde pizza willen we eigenlijk ook niet missen. Dit recept is jouw uitkomst.

Sinds een aantal jaren hebben wij een tuinkas in de tuin en dat is heerlijk. Elk jaar verse groenten uit eigen tuin, wat wil je nog meer. Ik hoor mensen weleens zeggen dat ze te veel van een bepaalde groente in één keer klaar hebben. Ja dat komt zeker voor, maar wat is te veel. Ik vind het juist altijd leuk om dan van alles daarmee te maken. Eten wat het seizoen je geeft zeg maar.
Zo kun je eigenlijk nooit te veel courgettes hebben. Ik deel deze zomer graag verschillende recepten die je kunt maken met dezelfde groente.

Wat is wel adviseer met een moestuin, is het verbouwen van je favoriete groente en fruit. Leuk hoor al die radijsjes, maar eet je die ook echt veel? Dat is de overweging die wij maken met de moestuin. Zo kunnen wij bijvoorbeeld nooit te veel tomaten hebben, want daar kun je zoveel mee doen en dat kun je weer invriezen. Ideaal.
Hierbij deel ik een eerste recept met courgettte, dat super simpel is.

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 15 minuten Totaal Tijd 30 minuten Moeilijkheid: Beginner Porties: 6 Calorieën: 97 Beste Seizoen: Zomer

Ingrediënten

Bereiden

 1. Voorbereiden

  Verwarm de oven voor op 180 graden.

  Was ondertussen de courgette. Daarna snij je de courgette in de breedte door de helft. Snij dan met een scherp koksmes dunne plakken van de courgette, ongeveer 2 tot 3 mm dik. 

  Beleg de courgetteplakken zoals gewenst. Hierin kun je eindeloos variëren. Ik kies hier voor de courgette pizza met gerookte zalm, maar kijk ook in de galerie voor andere voorbeelden.

  Gerookte zalm courgette pizza

  Beleg de courgette plakken met cottage cheese, leg daar bovenop de gerookte zalm. Strooi een beetje dille over de zalm en strooi de geraspte kaas er overheen.

 2. Bakken

  Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de courgetteplakken daarop. Bak het in ongeveer 15 minuten af. De kaas moet lekker gesmolten zijn. Wil je nog meer vocht van de courgette kwijtraken, dan kun je de baktijd wat verlengen. Let er dan wel op, bijvoorbeeld elke 5 minuten even kijken.

  Eet smakelijk!

   

 3. Tip!

  Je kunt deze courgette pizza's ook als lekker hapje serveren. Maak dan in plaats van langwerpige plakken, schijfjes (niet te dun). En beleg ze naar wens.

Trefwoorden: pizza,gezond,zalm,tomaat,kaas,lunch,snack,voorgerecht,

Heb je dit recept gemaakt?

Tag #mijnhobbykeuken wanneer je dit recept gemaakt hebt. Volg @mijnhobbykeuken op Instagram voor meer recepten.

Pin dit recept om het te delen met je vrienden en volgers.

pinit
[instagram-feed]