Bonbons maken, ik wil het nog altijd een keer goed leren. Want het is natuurlijk heerlijk als je zelfgemaakte verse bonbons voor het grijpen hebt liggen.
Deze 'bonbons' zijn super makkelijk om te maken. In plaats van beginnen met de buitenste chocolade laag eerst, is jouw basis hier blokjes brownie (klik hier voor het recept).
Simpeler kan ik verse bonbons niet voor je maken. Ga snel naar het recept om de Brownie Bites zelf te maken.
Pak twee pannetjes en vul die voor ongeveer de helft met water.
Zet de pannetje op het 'vuur' en breng het water aan de kook. Zet het 'vuur' dan iets zachter zodat het borrelen stopt, maar het water wel de meeste warmte bewaard.
Pak daarna twee kommetjes. Ik adviseer kommetjes zoals deze van Ikea, omdat metaal de warmte goed geleid. Zet de kommetjes op de pan met kokend water. Breek de chocola in blokjes en doe ze in de kom. Begin eerst met de melk en pure chocola. Blijf erbij en roer het door zodra het begint te smelten. Ga dan verder naar de volgende stap.
pak de brownie blokjes en doop die één voor één in de gesmolten chocola. Pak eventueel een lepel om de chocola over de blokjes te verdelen, zodat de blokjes helemaal bedekt zijn.
Leg de blokjes op een afdruiprooster voor een mooie onderkant. Heb je geen afdruiprooster, dan kun je het ook op een koude bakplaat leggen die je bekleed hebt met bakpapier.
Als alle blokjes bedekt zijn met chocola. Dan pak je een vorkje om de witte chocola over de donkere chocola heen te 'drizzelen'. Dan krijg je van die leuke streepjes.
Je kunt natuurlijk ook de blokjes in witte chocola dippen en donkere chocola er overheen 'drizzelen', net wat je het lekkerst vindt.
Zet de bites dan minimaal een uur in de koelkast, zodat de chocola hard word. Daarna kun je aanvallen.
Wil je ze bewaren? Bewaar ze dan in de koelkast in een luchtdicht bakje.