Appelchips
Elke ouder herkent weleens dat de week zo hectisch en vol is met van alles en nog wat. Dan wil je natuurlijk ook nog wel gezond eten, maar door tijdsgebrek lukt dat niet altijd.
Deze appelchips zijn een echte uitkomst. Je kunt ze namelijk minimaal een week bewaren in die handige plastic sluitstrip zakjes van de Ikea. Dus je grijpt zo een zakje mee.
En om de chips te maken ben je ook al niet veel tijd kwijt. Mijn tip: koop een groente snijder bij de action, dat is vooral voor het gemak. Maar de oer-Hollandse kaasschaaf doet het ook altijd goed hoor. Kijk snel verder hoe jij de chips kunt maken.
Ingrediënten
Bereiden
-
Voorbereiden
Verwijder het klokkenhuis uit de appel. Dat kun je natuurlijk het beste doen met een appelboor.
Snij de appel dan in dunne plakjes met een dunschiller (dat scheelt tijd, voor tips > mail mij) of een kaasschaaf.
Verwarm de oven voor op 120 graden (geen stoomtoevoeging gebruiken).
Leg de appelplakjes op een met bakpapier bekleden bakplaat & bestrooi met kaneel.
-
Bakken
Bak de appelschijfjes 1,5 uur in de oven. Draai naar ongeveer 45 minuten om. Let het laatste half uurtje even goed op dat ze niet te bruin worden.
Na het bakken zijn ze klaar, maar laat ze nog wel eventjes afkoelen.
Eet Smakelijk!